• Το μυστήριο

  • Καλως ήρθατε στις σελίδες του κοινού wiki του 92ου και του 1ου, του Στ΄2 και του Στ΄1. Φτάσατε ως εδω μετά από μια περίεργη σύμπτωση. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  • Μια μέρα σαν όλες τις άλλες, ένα πρωινό Δευτέρας, μιας βαρετής Δευτέρας, ή μήπως ήταν Τετάρτη; Αλήθεια τι μέρα ήταν; Τι καιρό είχε; Πώς ήταν η διάθεσή σας;
Μπαίνοντας μέσα στην τάξη, ανακαλύπτετε ένα αντικείμενο. και σαν να μην έφτανε αυτό μια φιγούρα πάνω του, σας βγάζει τη γλώσσα...
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι ένα κουτί, ή μια ... μηχανή ή ένα...; Αλήθεια τι είναι ακριβώς;
Πριν προχωρήσετε σημειώστε τι συνέβη στο Ημερολόγιό σας και να θυμάστε να καταγράφετε τα πάντα στο Ημερολόγιο μυστηρίου, ακόμα και την ημέρα και την ώρα, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά... όλο και κάπου θα χρειαστεί. Η κάθε λεπτομέρια έχει τη σημασία της... και τη θέση της!
Ημερολόγιο μυστηρίου, ημέρα ....  • Αναστάτωση, ενθουσιασμός, περιέργεια, όλα τα συναισθήματα συγκεντρώνονται και μετά από συζήτηση (συζητάνε τα συναισθήματα;) αποφασίζουν να μοιραστούν το νέο με ... κάποιον ή κάποιαν. Αλήθεια με ποιον ή ποιαν να μοιραστείτε την ύπαρξη του; Σε ποιον να το περιγράψετε; Με ποιον τρόπο; Στείλατε περιστέρι; Σήματα καπνού; Μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογία έχει προοδεύσει, υπάρχει και η "τηλεδιάσκεψη" και οι διαδικτυακοί συμμαθητές με τους οποίους θα είχε ενδιαφέρον να το μοιραστείτε την εμπειρία.
Ημερολόγιο μυστηρίου, ημέρα ....
  • Κρίνετε ότι χρειάζεστε βοήθεια; Από ποιον μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες;
Οι πιθανές λύσεις :
Λύση 1 :από τον Διευθυντή
Λύση 2 :από την κυρία Μαριάννα
Λύση 3 :από το κούριερ

  • Eτοιμάστε, λοιπόν μερικές ερωτήσεις, πάρτε την ψηφιακή σας συσκευή και αναζητήστε απαντήσεις από τον Δ/ντή του σχολείου, τους δασκάλους, τους γονείς και τους συμμαθητές σας. Την κα Μαριάννα μπορείτε να τη βρείτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι ταινίες που θα δημιουργηθούν μπορούν να ανέβουν στον κόμβο του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι και να τις μοιραστούμε με τους μακρινούς συμμαθητές σας από το Σαν Φρανσίσκο, μήπως και ξέρουν κάτι περισσότερο...
Ημερολόγιο μυστηρίου, ημέρα ....


  • Μια καλή πηγή για να βρείτε απαντήσεις σας περιμένει μόλις λύσετε το γρίφο :
"Θα τους βρεις χωμένους στα βιβλία τους να ψάχνουν την ιστορία πίσω από τα έργα που δημιούργησε και δημιουργεί ο άνθρωπος και συνήθως βρίσκονται εκεί που λέει η ... Λιλιπούπολη ". Ποιοι αλήθεια μπορούν να βοηθήσουν;
Οι πιθανές απαντήσεις :
Λύση 1 :αρχαιολόγοι
Λύση 2 :ιστορικοί
Λύση 3 :δάσκαλοιαρχαιολογικό μουσείο)


Καθώς δεν μπορείτε να αφήσετε το κουτί από τα μάτια σας όπως λέει το ίδιο το "αντικείμενο" και δεν μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο, αναζητήστε έναν τρόπο για να έρθετε σε επικοινωνία με αυτούς που θα σας βοηθήσουν.
Τρόπος 1 :Τηλεδιάσκεψη
Τρόπος 2:Μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Τρόπος 3:Να γράψουμε μία επιστολή.
Ημερολόγιο μυστηρίου, ημέρα .....
Απαραίτητη πληροφορία : λογαριασμός email : st1andst2@gmail
Κοινός τόπος προετοιμασίας της επιστολής στο σύννεφο: http://bit.ly/XkQibV


  • Αναβρασμός και αναταραχή. Όλοι ασχολούνται με το αντικείμενο. Θα περιμένετε τη βοήθεια ή θα το ανοίξετε μόνοι σας; Η απάντηση πηγάζει από το τι κάνουν όσοι βρίσκονται στο κτίριο με "τα φωτισμένα παράθυρα"
Ό,τι και να αποφασίσετε πρέπει να ανοίξετε το "αντικείμενο" όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Παρουσιάζει αναπάντεχη και παράξενη δραστηριότητα.

  • 1. Αν αποφασίσατε να ανοίξετε μόνοι σας το "αντικείμενο", αγνοήστε το παρακάτω μήνυμα (το 2 δηλαδή) και προχωρήστε προσεκτικά στο επόμενο βήμα και ανοίξτε το!


  • 2. Αν αποφασίσατε να περιμένετε τους επιμελητές, το σχέδιο δράσης αλλάζει. Θα πρέπει να χωριστείτε σε 2 ομάδες, Μαθητές και Ιστορικούς Τέχνης. Μαθητές και Ιστορικοί Τέχνης πηγαίνετε γρήγορα στις ομάδες σας για να δειτε τα βήματα που θα ακολουθήσετε στη συνέχεια.